San Francisco

Okej, hur ska jag börja detta. Kanske med att jag har världens finaste familj(er) Förbered er på bildbomb förresten. 



Jag ska också flytta till San Francisco, så ni är förberedda på det menar jag. Åtminstone för en period i mitt liv. 


Det tar bara 1,5 timme att åka till SF, men vi gjorde ändå en massa stopp. Vägen mellan Santa Cruz och San Francisco måste vara världens vackraste. Den går längst kusten hela vägen, det är bara strand, berg, strand, berg och så hav och himmel hela tiden förstås. Det var fantastiskt väder och jag bara njöt över att vara jag. 


Så kom vi fram och började med att åka upp till Twin Peaks för att jag skulle få en bild av vart vi befann oss.


Sedan åkte vi till vår lägenhet och droppade av grejerna, gjorde oss iordning, och så gick vi till en svensk restaurang. Var lite skeptisk ibörjan och undrade vad det kunde betyda, men vi fick både köttbullar, potatismos och lingon, rådjursfilé med svensk potatisgratäng och massa annat jag kände igen! Vi delade på allt så alla fick smaka allt. Vi behöver inte skämmas för vårt land. Det allra bästa, jag drack årets första julmust!!


Jag och Zane var finklädda och gubbarna skrek efter oss. Har varit lite rädd för kidnappning hela helgen faktiskt. Ibland saknar jag svensk försiktighet. Tänkte skriva finsamhet sedan insåg jag att det varken är ett ord som finns på riktigt eller har med sammanhanget att göra. Jag tappar bort mitt språk!!


Vi såg The Nutcracker. Måste erkänna att det intressantaste var att titta på trikåerna med kikarsiktet, de utelämnade inga detaljer så att säga. Den borde nästan vara barnförbjuden! Det var förbjudet att ta foton under föreställningen, förmodligen efteråt också med tanke på herren i bakgrundens ansiktsuttryck, men såhär fint var det. 


Vi besökte MOMA (museum of modern art), och jag tyckte faktiskt inte alls om det mesta. Jag blir bara irriterad när någon har målat en röd fyrkant på en vit bakgrund och så får de flera miljoner och alla tycker att de är så kreativa. NEJ, du är inte kreativ jag kunde gjort det på 5 minuter. Jag antar helt enkelt att jag ogillar att titta på all konst som jag är kapabel att göra själv, vilket på riktigt innefattade en stor procent av det jag såg därinne, utan att överskatta mig själv. Sedan fanns det förstås coola, och framförallt provocerande grejer också, som jag älskade. Sålänge man ser att det ligger lite ansträngning bakom!


Jag tog det sista steget att bli en äkta amerikan genom att besöka starbucks för första gången. Det var.... sött. 


Vi skulle äta lunch och Zane frågade vad jag ville ha. Sushi på band svarade jag och gav mig inte tills vi hittat ett ställe. Jag har alldeles för många bilder därifrån, men jag var så glad!! Blev så exalted att jag plockade på mig en massa konstiga saker, men allt var gott, blev mycket mätt och belåten. Lägg förresten märke till min nya keps med världskartan på, jag har Göteborg i nacken!

Dagen fortsatte bland San Franciscos shoppinggator och avslutades på bio. Les Miserables. Mycket sevärd!

Så var det dags att besöka "Hippie Hill, San Francisco. Located at the base of Haight Street, just steps from the corner of Haight/Ashbury, Hippie Hill was the ceremonial gathering place for the birth of the hippie movement."

Alltså jag vet inte om ni kan förstå min lycka. Det var hippies ÖVERALLT. Fortfarande. Afffärerna var underbara, husen fantastiskt fina med målningar i regnbågens alla färger på. Ville stanna där föralltid. Jag köpte ett par Converse. Designen säljs endast i den affären i hela världen, och ALLA pengarna gick till att hjälpa familjer i området som har det svårt. Kommer sova med dem på. 


Sedan gick vi till Castro området och jag snodde faktiskt en bild för detta för mina var inte bra, där är i alla fall regnbågsflaggorna uppe året runt, det är precis lika vanligt med två män eller två kvinnor hand i hand som att de är av motsatt kön. Alltså det kändes så bra. Det var också kulturell mångfald med människor från världens alla hörn. Hela området lyste helt enkelt öppenhet och jag vet inte om jag inbillade mig eller ifall alla såg lite gladare ut än vanligt. 



Efter en lång dag på gatorna återvände vi hemåt och jag och Zane köpte förfriskningar. Jag äter sjögräs på bilden. Det var jättegott.  



Här är från imorse när vi äter en väldigt konstig frukost i Chinatown. 



Som avslutning har vi världens bästa spontana bild på Zane när hon spanat en galen tant som hade tre fåglar på axeln 


torsdag

Spenderade hela min dag i min säng, ryckte upp mig och storstädade hela mitt rum och sedan gjorde jag och Zane upp planer på att äta middag på vår favoritrestaurang (endast på grund av att servitören ser ut som en blandning av Brad Pitt och Justin Timberlake och vi tycker om att titta på honom när vi äter) Först tog vi en tur ut på piren och naturligtvis går bilen sönder, mitt i vägen. Bara sådär. Vi fick hjälp av två unga män att putta in den på en parkeringsplats och sedan var vi fast. Ringde min stora kärlek och han dök upp 5 minuter senare och försökte hjälpa oss men det gick inte. Jag har förresten inte berättat att han krossat mitt hjärta. "You are a great gal Anna, but I think you are too young. That is saying nothing negative about you. I hope you can consider me your friend. We will still get to know each other" Snyft. Men jag tänker inte ge upp, om jag så ska fakea jesus återkomst först. 

Vi fick i alla fall nöja oss med ett matställe på piren, Zane gick igenom sin kontaktlista och vi fixade skjuts hem. Båda våra bilar är nämligen på reparation och vi åker till San Francisco imorgon, så vi får hyra en!


 

julafton

Kom hem, hade en halvtimma på mig att göra mig iordning och sedan var det julmiddag! Vi var 17 personer och det var massa god mat mysig stämning. På bilden från vänster ser ni en mystisk person som jag inte vet varför han var där, min värdbror i gult och så hans kusin i rött!



och så har vi min värdbrors mycket attraktiva men en aning odrägliga vän i lila krona, ytterligare en kusin (som förövrigt är jättegullig) i blått och så Zane!

Och här är vi! Fråga inte om kronorna, förstod inte riktigt poängen. 



Första julen ifrån vänner och familj, det är lite deppigt. Har känts bättre än jag trodde dock, särskilt efter dagens skypesamtal!! Ni är bäst!

 

Yosemite

Så, i fredags begav vi oss ut på vägarna, jag citerar Zane "No, it's not the end of the world, but driving to Yosemite with Janie might be." så behöver jag inte lämna några egna kommentarer. Vägen var i alla fall cool.



Som reseproviant hade vi godis i form av frukostflingor. Det är ingen skillnad. 


Vi lyckades komma fram med livet i behåll, till ett lite grått och regnigt Yosemite. Vi stannade inomhus och hade girl talk hela kvällen, vilket var himla fint eftersom jag fick lära känna min syster lite bättre.



Dag två börjades med ett försök till att äta frukosten i restaurangen. Det var som en jättestor bamba, man tog sin bricka och så lastade en man upp maten åt en. Jag försökte äta upp hälften sedan mådde jag illa i tre timmar. Det värsta var att det var svindyrt. Det blev godisflingor resten av dagarna kan jag bara säga. 


Vädret fortsatte att vara dåligt, och jag skissade med Janie medans de andra flickorna sov bort dagen. Eftersom allt var vråldyrt som sagt och hon betalade för all min mat så passade jag på att bjuda henne på lunch. Såhär såg det ut, en stor megahall. Efterrätterna var himmelska. 




Försökte sedan återvända till Zane och Ruby, men de sov och dörren var låst så jag fick traska vidare och sätta mig i "baren" och dricka te och skissa ensam i några timmar. Det var väldigt skönt. Blev lite avbruten av en skäggig Sam som kom och berättade historier om hur han dödat en massa coyotes. Här är en förresten

  
och som ni kan se på bilden så kom den älskade snön tillslut


Det var så vacker natur!!! Resten av tiden var vi ute och andades kall luft, byggde snögubbar och drack varm
äppelcider!


När vi skulle återvända hem såg bilen ut såhär. Det krävdes fyra muskulösa män för att gräva ut oss, tog en evighet men det gjorde ingenting för vi satt i bilen och åt smörgås och hade fin utsikt. 


I bilen hem hade vi svenskalektioner


Och sedan var vi så trötta att vi sov hela vägen, mycket bra resa!!!


julafton

Har massor med saker att uppdatera, men ni får vänta för nu ska jag sova, är dödstrött. 


mina favoriter


fotografen

Förstår inte hur folk kan betala för yearbookfoton, man kan ju ta dem hos mig!

 

Halleluja

Jag kommer att vara elak nu, men jag har spenderat mina senaste 2 timmar i katolska kyrkan så jag kommer ligga +/- noll. Var så uttråkad, satt och läste i en broschyr om att man inte får äta en timma innan man ska till kyrkan och att man inte ska tro att man är välkommen ifall man har syndat, skulle precis övergå till avsnittet som handlade om hur man ska gå tillväga för att öppna upp sin själ för att mottaga gud, och så plötsligt händer det. Jag hittar min själsfrände. Jag vet inte ifall jag fick med storheten i det hela på bild, men det var fantastiskt, har aldrig varit lyckligare. 



En annan rolig sak var sångarnas ansiktsuttryck, bara för att man är i kyrkan behöver man väl inte se ut som jesus på korset. Kunde inte ens tycka synd om mig själv var för upptagen med att tycka synd om dem för de såg helt förstörda ut. Och alla 15 årigar som spelade i jazzorkestern hade pottfrillor och tantglasögon, flickor som pojkar. Aja, Zane sjöng fint i alla fall. 



Och min förvåning när det plötsligt dyker upp ett paket på posten från Emmis & Leis med godisgris, julklapp och världens finaste rimbrev som fick mig att fälla några tårar som jag inte vet var av glädje eller sorg. Jag saknar er så mycket!! Alltså åhh. Jag har det fantastiskt bra här, men jag kommer aldrig att känna mig fullständigt hemma någonstans utan mina underbara vänner och familj därhemma. Jag har sån tur som fick världens bästa människor i min närhet, försvinn inte ifrån mig!!!!


celtic christmas

Gårdagens planer ändrades när min stora kärlek bjöd med mig på konsert. Det kunde ha varit en dejt ifall inte 5 av hans syskon + hans mamma varit med.... Sedan var det också lite awkward när flera av deras bekanta kom fram hälsade glatt och frågade ifall jag kom ihåg dem eftersom de trodde att jag var en av hans bröders fru. Hon är också svensk, antar att vi ser likadana ut allihopa. Är lite ledsen för jag tror att det är inappropriate för honom att dejta mig ifall vi inte ska gifta oss. Sitter och googlar på "att göra någon okristen", det går inte så bra. Ska se till att fota honom nästa gång så ska ni få se varför mitt hjärta smälter. 


weekend

Har 30 minuter två uppsatser och en economicsläxa kvar innan jag ska iväg på familjens årliga kakdekorationskväll tillsammans med alla deras vänner, och hur prioriterar jag? Er såklart! Får bli en lång natt, har 4 dagar kvar i skolan och torsdagen kommer bara vara julfirande, klockan 5am på fredag åker jag till Yosemite!! 

Första bilden är på mig och Eileen när vi julpysslar i köket och sedan lite annan julstämning från kvarteret, tycker förresten nästan att vi är lite lika!

Sedan har vi fredagens ytterst spontanta nattdopp. Jag hade velat inbilla er att det var skönt och att jag bor på ett året runt semesterparadis, men det var hemskt. Det innebar 10 sekunders kasta sig under vattnet sedan upp igen och sätta på sig varma kläder, hem och duscha varmt 30 minuter och dricka 3 koppar te. 



Och så idag så åt vi i Yosemite gänget lunch, Janie (min hostmamma nr 2 alltså) fick inte vara med på bild, men Ruby till höger ska alltså också med! Jag ser fram emot det så mycket!!! Ps. det finns björnar där, de kommer på nätterna och äter ens sopor. Jag ska mata dem. Jag. vill. se. en. björn.


Ska avsluta med att dela med mig av en video som mina vänner Maya och Paige har gjort, de är SÅ BRA


The hobbit



Nu får vi hålla tummarna allihopa! 

Såg precis The Hobbit tillsammans med Zane och Isabel. Förutom att vi dök upp 10 minuter efter att filmen skulle börja (och fick vänta ytterligare 10 minuter på att reklamen skulle ta slut) och fick sitta längst fram med nackspärr så var den AWESOME. Dumma amerikanska biografer som inte har bestämda platser. Min dag har jag spenderat i ett mall med min fina värdmamma. För att överrösa er med onödig information köpte jag nya strumpbyxor för det var hål i alla mina. Har lite bikinibilder från ett kvällsdopp i havet igår som jag inte orkar ladda upp. Imorgon får ni dem. Nu ska jag sova, godnatt finisar 

connecticut

20 barn och 6 vuxna dog idag i en skolmassaker i Connecticut. Kan inte ens säga att vapenlagarna är ett skämt för det finns inget roligt med det. Det känns som att det händer gång på gång och fortfarande är det bara att traska in i en affär, visa id-kort och svara på några frågor så har du tillstånd på en halvtimma. Det finns lika många vapen som invånare här, 300 jävla miljoner. Det är intressant för i skolan började vi prata om hur vi ska förebygga mobbning för att slippa sådana här händelser, men ingen nämnde att det är galet hur unga människor springer omkring med automatvapen, för det är inte pappas älgjaktsbössa som används direkt. Nä, det är galet. I alla fall så får vi ägna en tanke till alla avlidna och anhöriga. 


Yosemite

Den 21 december åker jag, Zane och en av hennes vänner tillsammans med Zanes mamma till Yosemite (som är en nationalpark) och stannar i tre nätter, vi ska joina ett sällskap på kanske 20 personer och så ska vi vandra, åka skidor och skridskor och andas frisk luft. Det blir visst lite vinter för mig också, och inte vilken vinter som helst;


Barbie world

Är på dåligt humör idag. Drömmer mardrömmar om att bli hemskickad på nätterna, vaknar kallsvettig med ångest och tror att jag är i Sverige, vet inte hur jag ska tolka det. Tror inte att jag riktigt förstått att allt har ordnat sig. Har inte heller någon lust alls att plugga till ekonomiprovet jag har imorgon. Klockan är snart nio och hela huset är fullt av instrument och sång, värdfamiljen har vänner över som vanligt. Sitter och tittar på de sorgligaste scenerna ur filmen Crash på youtube om och om igen för att vänja mig för jag vill inte gråta när vi ser den med klassen imorgon, tycker själv att jag är ett geni. Har dåliga erfarenheter från hur alla sitter helt oberörda och jag måste låtsas att jag fick extrem pollenallergi eller nåt. Tänkte pryda detta dystra inlägg med lite färg för att muntra upp mig själv. Fick tillbaka mina Barbies idag, nu tror ni kanske att detta är ett A4, men nej, vad ni ser är en jätteaffisch!!! 

julfest

Mina ögon svider och mitt huvud dunkar så utmattad är jag, har haft en mycket intensiv dag. Tidigt imorse blev jag upphämtad av värdmamma nr 2. Vi åkte på en fantastisk bilresa genom en skogs-värld med små gammeldags byar, tillslut kom vi fram till en nationalpark där vi begav oss ut på vandring. 


Jag var tvungen att ta kort på den här skylten för jag tycker det är helt otroligt


Finns träd som är så stora att man kan köra igenom dem med bil. När vi vandrat färdigt var vi hungriga så vi åkte och åt lunch på en jättemysig thai-restaurang, där vi också stannade ett tag och drack te och målade av deras fina inredning i våra skissblock. 


Sedan blev jag avsläppt en bit därifrån och tog mig en promenad mot en bekant svensk familjs hus. Vägen var fantastiskt vacker, man ser inte så bra på bilden men havet ligger precis bakom. Jag traskade på i lugn och ro med ipoden i öronen. 


Plötsligt på andra sidan vägen såg jag någonting som rörde sig, och titta vad det var!! 


Så kom jag fram, drack ytterligare lite te hos familjen innan vi åkte vidare mot svensk julfest!!


De bodde i ett fantastiskt hus, ville inte ta kort på det men här är granen. Vi var kanske 25 personer, massa skrikande barn och en massor av SVENSK MAT 
 


Det gjorde mig så lycklig! Det var mest svensk-amerikanska par där så jag har växlat så mycket svenska och engelska idag att jag är fullständigt förvirrad. Sedan lekte jag med barnen, låt säga såhär; jag var väldigt populär. Denna lilla flickan släppte mig inte ur sikte på hela kvällen. När jag skulle gå skrek hon "Mamma, mamma snälla kan hon bli vår nya barnvakt!!" 



Sedan åkte jag hem, med en hel telefonbok full av nummer till glada föräldrar, och nu sitter jag här, trött som satan, och har en hel economics läxa som måste göras. Stackars mig.

 

Monterey Bay


It's friday

Hej mina vänner, det är äntligen fredag! Idag har jag varit i skolan, ätit sen lunch med Zane som jag inte sett på hela veckan, sedan följde jag med värdpäronen på en SÅ COOL utställning om en kvinna som säljer sina ägg. Alltså om man är en lång blond smart tjej (här är jag!!!) kan man få $50.000 för ett ägg!!!!! Ska sälja mina, sprida mina gener och slippa ta studielån och sånt, framtiden är fixad. Denna tjejen gjorde bara roliga saker för sina, hon hade typ en lista på väggen med saker som hon gjort "Lyxshopping i Miami - ett ägg" eller "Kryssning genom Maldiverna - två ägg" (hennes ägg var uppenbarligen inte så attraktiva....) I alla fall, rekommenderar det här till alla mina fina svenska vänner, vi är eftertraktade här borta, folk betalar stora pengar för att få våra gener i sina barn. I övrigt var det helt galet fanns typ en bardisk där man bland annat kunde köpa bröstmjölk, uhh. Sedan åkte vi vidare och jag såg äntligen Zanes pjäs! (Kanske inte har sagt det men hon läser teater på en privatskola) Den har hållit henne hemifrån till 10 pm varje dag denna veckan, men det var det värt för den var så bra! Skrattade så jag grät. Sedan i pausen mellan akterna tittar jag snabbt in i en secondhandbutik som låg precis bredvid, hittar en PERFEKT svart levis jeansjacka, så tittar jag på prislappen och dör. Den kostade $10, hade jag hittat den på weekdays secondhand hade den kostat minst $100 jag svär. Kvinnan i disken blev nästan förnärmad när jag stod och skrattade över hur billigt det var, hoppas att hon inte höjer priset på grund av mig för jag tänker återkomma ofta. Efter pjäsen fikade jag med några av Zanes vänner, och nu är jag här! 

 
Vet inte om jag har några andra uppdateringar om mitt liv. Typ att vi har övningar i skolan för att förbereda oss för terrorattacker eller att jag har blivit förälskad i en lång mörk extremt religiös man. Alltså extremt, det är inte ens så att jag kan ignorera det för han trycker upp det i ansiktet på mig. Kanske är gud som skickade honom som sändebud. Tänkte förut idag när jag försökte hacka mig in på grannens nätverk eftersom mitt funkar så dåligt att om jag gissar rätt på lösenordet nu ska jag börja tro på gud, men det funkade inte. 

trött

Jag borde verkligen inte vara vaken just nu. Men bara för att jag är det ska ni få ett litet snabbinlägg. Hade kort dag i skolan, spenderade eftermiddagen i Capitola Mall, kvällen med att måla och prata med pappsen som befinner sig 3 flygtimmar härifrån helt plötsligt. Man fick måla precis vad man ville i hela världen. Jag målade en spetälsk afrikansk bebis. Tack och hej
 
 


 

Lucia

Fina vardagsrummet i ett av mina hus. Man ser inte så bra men det är omaka möbler överallt. Vid middagsbordet är det sång, improviserad teater, intressanta diskussioner. Jag bor med hippies. Säger det igen, älskar människorna i min omgivning med hela mitt hjärta.



Men, ni får inte tro att jag glömmer bort mina svenska rötter. Igår var jag minsann och firade lucia i en kyrka här. Det var mest amerikanare med svenska rötter och jag blev tillslut kvällens huvudattraktion. En äkta svensk, och inte nog med det, blond och 1,85 cm över markytan (klackarna hjälpte mig litegrann) Fick ställa upp på massa foton! Träffade också några svenska familjer som flyttat hit, ska på svenskt julbord snart. 


Sedan var det myskväll och sleepover med flickorna som stod på schemat, är väldigt kort och sådär


Så tog jag kort på alla godsakerna vi bakade och åt, sedan i efterhand insåg jag att det fanns utrymme för missförstånd så jag förtydligar lite, som ni kan se i hörnet är det 100% juice, alltså ALKOHOLFRI äppelcider ni ser på bilden.
Så, ingen hemskickning tack.
 

Imorse regnade det kraftigare än vad jag sett förut i hela mitt liv. Det var som att någon hällde ut en vattenhink ungefär. Eftersom Cassie bokstavligen bor på "last chance road" in the middle of nowhere fick vi stanna där hela morgonen utan ström med en hel åker full av hjortar som sällskap. 


Sedan har vi kvällens middag



och nu mina vänner, någonting storartat, har till och med en video att bjuda på idag!!! Här är min värdfamilj och deras vänner


diskret popcorntjej



Sitter här med min finis, han sover på mattan i mitt rum vilket är väldigt mysigt, men nu har jag poppat en påse popcorn och så fort jag tar en bit reser han sig upp och ger mig en förtvivlad blick. Känner mig som den elakaste människan på jorden, försöker äta så tyst och diskret jag bara kan. Försöker igga honom men det GÅR INTE. Äter hundar popcorn? 

puss från Anna och Sirius


teckningar

Ni har ju inte fått se vad jag målat på ett tag. Mest för att jag inte har målat. När jag målar gör jag även mest trista uppgifter som vi får så det är inte så mycket att visa upp, men ah, här får ni se litegrann för jag vet att mina läsare med blodsband tycker att det är kul. 

Först har vi Viking Woman som jag redan fått betyg på. Ja det är ett litet A+ som ni ser där i hörnet, jag och min bildlärare bondar. Resten av lektionen fick alla som ville känna på en äkta svensk viking komma och ta på mig.
 

Sedan har vi lite småsaker från min skissbok som jag inte ens tänker kommentera.


... och så dagens verk faktiskt. Första uppgiften på länge som intresserade mig. Det går fort, det är lätt, och det är kul!


RSS 2.0