Mysterious man

Alltså, min förvåning när en främmande kille knackar på dörren, kliver in och visar sig vara min mystiska värdbror nummer 2. Och inte nog med det så är han SÅ SNYGG att jag blev helt knäsvag. Är i chocktillstånd. Han har en lägenhet downtown, bor här, är konstnär, men jag har inte sett skymten av honom sedan jag flyttade in, inte på jul, inte på hans födelsedag. Men, nu dök han upp. Han visade mig bilder på målningar han har gjort och det var helt galet hur talangfull han är. Jag hoppas verkligen på fler framtida besök!
 

Santa Cruz Cardinals

Vi förlorade, sorgligt nog. Hade vi vunnit hade vi varit garanterade "a league championship" vilket jag inte tänker översätta för jag vet inte ens vad det betyder. Men det var kul att titta på, tror inte jag har sett en basketmatch i mitt liv innan. Jag älskade stämningen och hur alla i publiken klär upp sig i sitt lags färger. Var dock lite besviken över att santa cruz highs cheerleaders var spårlöst försvunna, maskoten likaså. Kanske är dags för mig att ta tag i det, jag hade vart bäst som maskot!! Ps. Ifall ni undrar över min fula t-shirt så står det "Santa Cruz Cardinals" med stora röda bokstäver på hela ryggen. 


Go Cardinals!

Min hjärna har varit inställd på semester (=unnande) alldeles för länge och det får vara dags för lite skärpning. Köpte ett vråldyrt te som förmodligen inte kommer att hjälpa ett dugg förutom att lura min hjärna men det räcker bra det. Smakar gott gör det också. Det funkar så att varje gång jag är sötsugen dricker jag te istället, det är ju genialiskt. Nu ska jag på en basketmatch, Santa Cruz High mot en annan skola, wohoo!! 

 

Unicorn-power

Just det, tänkte oroa min kära moder lite. Har nog tappat förmågan att känna smärta helt. Gick hem från min fantastiska dag och kände plötsligt att det gjorde lite ont i min högra fot, inte så farligt, men jag tänkte att min strumpa hade åkt ner på halva foten så det skavde lite. Var så irriterad över att min fina ensamma solnedsgångsstund blivit avbruten av en gammal gubbe på cykel som fått för sig att hans raggningsrepliker fortfarande fungerar på småflickor, så, jag ignorerade det, kom tillslut hem, tog av mig skorna. Jag tänker inte ens visa er vilken syn som mötte mig för det var så vidrigt. Men här kan ni se vilka spår det lämnade efter sig. Det hade till och med gått igenom skorna och syntes på utsidan. Sjukaste jag varit med om. Renade och plåstrade i alla fall om mig själv så nu väntar jag på enhörningens läkande krafter, Godnatt.  

 

bra dag


End of semester

Wohoo mina kurser är avslutade, jag satte ett A på ekonomiprovet och säkrade mitt A i betyg, hade jättekul med Phoenix i art som ni kan se här:

 
Sedan gick jag hem, slockade, sov i några timmar, gjorde mig i ordning och så gick jag, Zane och David (min värdbror) på Django (den var awesome) Nu är jag trött igen, har till och med 4 dagar ledigt, inget plugg, och livet är braaaa. Godnatt!

Santa Cruz

   Two months ago I left my life behind and traveled across the Atlantic Ocean to spend a year abroad, by myself. Seeing my parents for the last time was full of anguish and tears. When I said goodbye to my family at the airport, I realized for the first time what I was going to do; be by myself in a foreign country for a year. I landed in New York with a busy schedule and people surrounding me not allowing me time to think. When I was on the plane to California, I was more nervous than I’ve ever been in my life.  I had no idea what waited for me; I had only known about the existence of Santa Cruz for a week. I didn’t know where I would stay or how the people at school would be; the only thing I knew was that no one speaks Swedish. I had no one to rely on but myself. A part of me just wanted to run home to my family and friends again, but another part of me was so excited; I would be living on my own for the first time.  I stepped off the plane filled with expectations and ready for a new adventure, but with butterflies in my stomach.

   I had everything I could wish for in Sweden: parents who I can talk about anything with, a brother who is also my best friend, a school with an education system that seemed to be especially tailored for me and friends who understand me inside and out. In Sweden I was the girl who spoke in front of the City Council about youth’s view of the future, who is never afraid to say what she thinks. I’m used to feel confident and comfortable with my surroundings because I know what I’m capable of.  Asking myself many times why I left everything, I have come to the conclusion that I left everyone and everything because I believe it is important to see whom you really are when you are thrown out into the unknown. 
 
   I’ve experienced a new culture, met an incredible number of wonderful people, learned a lot about myself and gained new perspectives on many issues. I was transformed from someone who sometimes has to remember to stop to think before she opens her mouth so that others will get the chance to speak, to someone who is quiet and would prefer not to have to talk at all, but despite my newfound shyness, I have developed so much that I barely remember who I was before.
   

   The biggest challenge of my life so far is ahead of me - finding confidence and expressing myself in a foreign language. I am proud that I dared to take the step to leave my safety net in Sweden, and I’m sure I will be a completely different person the sad day when I have to leave Santa Cruz and return again. 


snapea crisps


Så trött, så tråkigt, tror jag dör. Och det är så värdelöst, ni förstår inte. Har finals slutprov i min ekonomiklass imorgon. 100 ord och 25 frågor. Hade kunnat vara något att hetsa upp sig över, ifall inte min lärare delat ut ett papper med alla hundra ord före provet och berättat att vi är tillåtna att ha med oss våra anteckningar. Detta betyder att jag nu sitter och skriver ordförklaringar till alla orden, vilket jag sedan kommer att behöva skriva om ytterligare en gång på provet. Hur mycket hjärnkapacitet krävs det? Svar: ingen. Hur tråkigt är det? Svar: DÖDSTRÅKIGT. Eftersom vi redan haft finals i engelskan var jag i skolan två timmar idag och sa hejdå till klassen typ. Jag läste upp en text jag skrev efter att jag flyttat hit. Blev förvånad över att jag inte var så nervös. Nu ska jag äta snapea crisps och dricka min helande dryck. 


finals

Igår var jag ledig, fast eftersom jag haft lite för kul resten av helgen hade jag massvis att ta igen och ägnade dagen åt pluggande. Sedan köpte vi billig mexikansk mat, slushies och såg vi Life of Pi vilket var en fantastisk film. Idag var det sista riktiga skoldagen. Nästa vecka börjar mina nya kurser (som jag nu sett till att få godkända av ICES - woho!!) Amerikansk litteratur, målning och fotografi och ah, det var allt. Tråkigt jag kommer ha nästa termin. Imorgon är det endast 5 månader av denna drömvärld kvar innan jag kommer hem till er, tiden rusar iväg. Godnatt! 


I was here

 

Klagar inte


skisser för sommaren



Hej mina vänner! Är mitt uppe i finals, så min vecka har varit väldigt stressig. Igår hade vi en jättestor debatt om Gun Control (jag var för striktare regler, såklart) och min grupp vann. Efter skolan stannade jag kvar och målade och pratade med två av mina lärarinnor i flera timmar. Så himla fina, de köpte varm äppelcider till mig och så fick jag så mycket komplimanger att jag blev helt generad. Ms Franke sa att jag var en av de bästa skribenterna i hennes klass, och också hur hon sett min utveckling sedan jag kom hit. Hur lite jag än tycker om det amerikanska skolsystemet måste jag säga att mina tre lärarinnor är helt fantastiska. Efter det begav jag mig ut på äventyr med Zane, Courtney, Ashley, Briana och Jennie och så några okända pojkar. Det börjar bli varmare!
 

Var en helt fantastisk dag idag, sov tyvärr bort det mesta, men imorgon ska jag till stranden. Jag, Zane och Ruby gick ut och åt och skulle på bio, men den var slutsåld så vi gick hem och hade målarstuga istället, är äntligen så gott som färdig med min Avatar!


Nu ska jag gå och lägga mig, men godmorgon på er! 

Welcome home

Lovade jag inte att bättra mig med bilderna? Jo, och här får ni. Phoenix är snygg, Avataren börjar ta sig, och solnedgången är fantastiskt fin. Stannar nog här. 


Maybe

Kom precis hem från en alldeles egen dejt med en ny söt herre, surfare denna gången, det går bra nu. Annars har jag varit på en trädmarknad och provsmakat konstiga blandfrukter, som "passionsfrukstmandarin" typ, ätit grekisk mat, "pluggat" lite med Rachael, och druckit varm äppelcider med Zane på världens mysigaste café. Bra söndag. Nu måste jag tyvärr ersätta "pluggandet" med lite äkta vara. Godnatt!

Godnatt

Så, jag lovade att jag skulle blogga om min vecka, tittade igenom min kamera och den var tom. Ska bättra mig, tänkte att jag ska låtsas att det inte är svinkallt och gå ner till stranden och ta lite fina "sommarbilder" endast för att göra er avundsjuka, det behöver inte synas på bilderna att jag håller på att frysa ihjäl. Jag berättade förresten aldrig om nakenmålningen, det var kul, det var jag, mina två kompanjoner (två söta pojkar i hipsterglasögon och rutiga skjortor) och 10 gamla gubbar, och så en vrålhet naken tjej. Det obekvämaste var att hon fokuserade blicken på mig hela tiden (om jag var hon hade jag också valt att titta på mig) men nu var jag alltså tvungen att studera hennes kropp samtidigt som hon stirrade på mig. Tänker inte visa er naket på bloggen för jag blev inte så nöjd, däremot ska ni nu få se början på mitt nya projekt, så växer det fram;

 
Min hund drömdre precis mardrömmar gnydde som en galning, vaknade upp och började skälla hysteriskt och springer nu omkring runt runt i huset. Jag drömde också mardröm inatt. Fredrik åkte rullskridskor endast iförd guldiga badbyxor i världens brantaste nerförsbacke för att imponera på några tjejer och jag såg honom ramla och skrapa upp sin bara hud mot asfalten, sedan kom en helikopter och hämtade honom. Vaknade och var jätteledsen. I bildbrist tänker jag visa er bild på mig middag

 
Såg förresten män som hatar kvinnor med engelsk text nyss. Det var en mycket märklig upplevelse. 

Omsalabin

Sitter i min säng och myser i min morgonrock, såg precis en film på bio som handlade om hur USA fångade Bin Ladin. Jag och Zane gick ut och åt, sedan vaktade vi ett mellanstadiedisco som hennes klass anordnade (så kul!) och så skulle Zane på dejt, så jag fixade mig en spontandejt med hennes söta klasskompis, så vi skulle gå på samma bio. Men, så ställde Zanes dejt in en halvtimma innan filmen började, hon joinade mig och Nathan, så jag kom precis hem från en mycket konstig dubbeldejt. Nathan var supersöt i alla fall och betalde för både min och Zanes biljett haha, finaste killen. Godnatt! ps. lovar att jag ska göra ett riktigt inlägg imorgon och berätta om min vecka

 

Soft shock

Tvingade precis ut mitt fläsk i löpspåret. 9 km, andnöd och kväljningar resluterade det i. Julmat, förkylning och löpning är inte en så bra kombination. Skolan är igång igen, två veckor kvar av denna semestern (här ska ni inte tro att semester betyder ledighet minsann) sedan är det slut på sovmorgonen och jag byter ut mitt fantastiska 9.45 varje morgon mot 8.00 - Uäahh. Imorgon händer det något mycket spännande. Jag. ska. måla. nakna. människor. När jag kom och berättade att jag inte ens börjat min sketchbok (hehe) så gav Kati mig en ny uppgift. Så imorgon kväll klockan 19-22 ska jag studera nakna kroppar. Inte nog med det, jag ska göra det tillsammans med en attraktiv kille i hennes advanced painting klass. Har en känsla av att det kommer att bli ytterst obekvämt, men vad gör man inte för konsten. Varnar alltså nu i förtid för att det kanske kommer dyka upp en del naket här på bloggen snart. Apropå naket måste jag duscha. Adios. 

den oexisterande motivationen

Har frisknat till, varit och lyssnat på jättebra lokala band, gått på bio, dejtat en brandman, umgåtts massor med Zane, inte gjort en endaste läxa, ätit onyttigt. Har helt enkelt haft ett jättebra lov. Imorgon börjar skolan. Borde göra läxorna. Orkar inte. 


blä

Jag ska blogga, men jag är dödens dödssjuk så prioritering ett är att ligga i soffan med kissen och tycka synd om mig själv, prio två är att grilla marsmallows i öppna spisen och prio tre är att hetsäta halstabletter, c-vitamin och örtte. Nu ska jag snart sova mig frisk ska bara tycka lite mer synd om mig själv först.


RSS 2.0